DESPRE NOI
     SISTEME SOLARE FOTOVOLTAICE
         Principiul functionarii celulelor solare
        Componente principale
        Module solare fotovoltaice Kyocera
      COLECTOR SOLAR CU TUBURI VIDATE,SISTEM HEATPIPE
        Controller,senzori, automatizari RESOL
        Statii solare
        Principalele componente pentru instalatii solare
        Date tehnice
        Galerie foto
    DUS SOLAR
    POMPE SOLARE KYOCERA
    MINI-POMPE
    INCALZIRE CU PANOURI INFRAROSII
        Galerie foto
        Infrasauna si sanatatea
        Lumea noastra in infrarosu
    Piese de schimb pentru centrale termice si convectoare
        Automatizari
        Ventile de gaz
        Electrovalva de gaz
        Presostate (Comutator de presiune)
        Termostate reglabile,limitare
        Termostate bimetalice
        Termometre,manometre
    CONTACT
    FORUM
Colectorul solar cu tuburi vidate, sistem HeatPipe
Colectoarele cu tuburi vidate prezinta tendinta viitoarelor dezvoltari. Folosirea lor este recomandata pentru capacitatea lor de a produce energie chiar si cand este innorat, dar mai ales la suplimentarea (ajutorarea) incalzirii. Ele sunt produse de aceasi fabrica , chiar daca marca difera. Colectoarele oferite de noi sunt functionale intre 0-8 bar. Corespund sistemelor inchise, sub presiune, montate cu vas de expansiune . Protectia anticoroziva este importanta in cazul materialelor folosite la colectoare. Conductele colectoarelor sunt din cupru de inalta puritate, tuburile din sticla borosilicat , invelisul sumatorului din aluminiu sau material anticoroziv, suportul in orice caz din otel inoxidabil.
La instalatia solara sistem Drain back , se iau in considerare problemele depunerilor de calcar si inghet daca este umplut cu apa. La folosirea antigelului trebuie evitat supraincalzirea pentru ca se schimba proprietatile chimice si devine acidulat. La legarea mai multor colectoare in paralel sau in serie se obtin diferite puteri , furnizand apa calda menajera hotelurilor, pensiunilor, caselor familiare, etc.
Colectoarele oferite de noi se pot folosi si la instalatii clasice in sisteme inchise si la instalatii solare in sisteme Drain back.
Colectoarele contin o cantitate mica de lichid , exemplu: un colector cu 30 tuburi , cu o suprafata de 4,4 m2, contine 1 litru de lichid care este circulat cu ajutorul pompei prin sistemul de tuburi catre rezervorul de acumulare (boiler). Tubul vidat este format din 2 tuburi coaxiale, cu diametre de 58mm x 1800mm / sau 47 x 1500 ( care nu este asa de practic, chiar daca are acelasi pret, dar are un randament mai scazut ) , exista si modele cu diametru de 70 mm x 1700-1900 mm, cu sistem heat pipe ,model nou , cu randament marit, dar mai scump.
Tuburile vidate datorita materialului , formei si structurii sale, rezista chiar si la grindina de 25mm.Tubul exterior are o transparenta foarte ridicata, iar tubul interior acoperit cu un strat care absoarbe lumina si caldura ( razele infrarosii). Amandoua tuburi sunt din sticla borosilicat. Aerul dintre cele 2 tuburi a fost extras, asa devenind tub vidat. Datorita izolarii termice a vidului, colectoarele se pot folosi si la temperature scazute. In cazul deteriorarii tubului ( vidului ), pe fundul tubului stratul lucios de bariu va deveni alb. Aceste tuburi se pot schimba pe loc, acasa.

MODELE COLECTOR SOLAR CU TUBURI VIDATE
Lista produselor pentru instalatii solare