DESPRE NOI
     SISTEME SOLARE FOTOVOLTAICE
         Principiul functionarii celulelor solare
        Componente principale
        Module solare fotovoltaice Kyocera
      COLECTOR SOLAR CU TUBURI VIDATE,SISTEM HEATPIPE
        Controller,senzori, automatizari RESOL
        Statii solare
        Principalele componente pentru instalatii solare
        Date tehnice
        Galerie foto
    DUS SOLAR
    POMPE SOLARE KYOCERA
    MINI-POMPE
    INCALZIRE CU PANOURI INFRAROSII
        Galerie foto
        Infrasauna si sanatatea
        Lumea noastra in infrarosu
    Piese de schimb pentru centrale termice si convectoare
        Automatizari
        Ventile de gaz
        Electrovalva de gaz
        Presostate (Comutator de presiune)
        Termostate reglabile,limitare
        Termostate bimetalice
        Termometre,manometre
    CONTACT
    FORUM
  • Teoria fotovoltaica
Principiul functionarii celulelor solare
Cum sa producem energie electrica cu ajutorul luminii solare?
Modulele solare sunt vitale in transformarea luminii solare direct in energie electrica. Modulele solare se fabrica din aceasi semiconductori, siliciu, ca si circuitele integrate pentru echipamente electronice. Cel mai utilizat semiconductor in prezent este siliciul cristalin. In functie de impuritatile adaugate la siliciu obtinem 2 tipuri de semiconductori: tip-n si tip-p. Cand lumina atinge suprafata jonctiunii p-n , prin efectul fotovoltaic,se genereaza energie electrica. Energia electrica produsa in acest mod se stocheaza in acumulatoare. In sistemele folosite la case familiare, dispozitivul numit “inverter” (conversie de tensiune) schimba potentialul electric, transformand energia electrica in current alternative pentru alimentarea aparatelor casnice.
celula solara
(siliciu policristalin)
Generarea energiei folosind poarta jonctiunii p-n
La fabricarea celulelor solare se folosesc cristale de siliciu de inalta puritate, care se obtine prin aplicarea tehnologiei “topirii zonale”, dupa care se “toarna” in forma de “cuburi”, apoi taiate in blocuri, care sunt foliate in straturi subtiri numite “wafers”. Atomii de siliciu au 4 legaturi. In conditii stabile devin perfect izolatoare. Prin impurificarea unui numar mic de atomi de bor cu 5 legaturi (surplus de electroni), aceasta va avea o sarcina negativa. Razele solare, fotonii, misca surplusul de electroni, care sunt captate si conduse catre circuitul exterior., ea fiind numit semiconductor de tip negativ, avand aplicata pe suprafata un strat subtire din bor. Asemanator, prin impurificarea siliciului cu un numar mic de 3 atomi de fosfor, rezulta lipsa de 1 electron (gol, gaura) care va avea sarcina pozitiva, ea fiind numita semiconductor de tip pozitiv.
Power generation using the p-n gate
Jonctiunea pn se formeaza prin plasarea celor doua tipuri de semiconductori, una langa alta. Semiconductorul tip-p, cu un numar mai mic de electroni (gol, gaura) atrage surplusul de electroni de la tipul –n, stabilizandu-se.Astfel prin recombinarea electronilor, se genereaza fluxul electric, obtinand energia electrica. Razele solare, fotonii, misca surplusul de electroni, care influenteaza si celelalte electroni si goluri din semiconductori, genereaza un flux mai mare de energie electrica. Acesta este efectul fotovoltaic.
Fabricarea modulelor solare
Cum sunt produse modulele solare?
In prima faza, materia prima de siliciu este topit si returnat pentru a elimina impuritatile..Siliciul este turnat apoi in forme pentru formarea structurii policristaline. Aceste forme de turnare a pieselor sunt numite "cuburi" si sunt taiate in “blocuri”.
apoi taiate in straturi subtiri,”waffer”

semiconductorii de tip -p si -n sunt formate in jonctiuni, se aplica strat metalic de electrozi pe suprafata “wafer”, obtinanddu-se “celula solara fotovoltaica”.Este suficient pentru a genera cantitati mici de energie electrica, celula solara sunt conectate în serie, pentru a creste tensiunea la un nivel util. Pentru a sprijini celulele, suprafata lor este acoperit cu sticla.. Aceste produse se numesc “module solare”.
Incepand productia benzii subtiri de cristal de siliciu
În 1975, Kyocera a inceput dezvoltarea de celule solare, (EFG) procedura de crestere a peliculelor de cristale de siliciu, care implica benzi subtiri (fasii)cu modele desen safir. În 1997, compania a reusit sa dezvolte benzile de siliciu modele desene safir.
Activitati pe Glob
Aducere de raze de speranta in jurul lumii?
Cu viziunea sa si tehnologia avansata , Kyocera a lucrat plin cu abnegatie pentru a aduce acest fericit cadou, reintoarcerea nelimitata a razelor solare in folosul intregii lumi.
Noi sisteme de electrificare donate satelor ,regiunilor izolate
Kyocera a donat o serie de sisteme de electrificare regiunilor, satelor izolate. Bucuria si speranta de a duce aceasta utilitate oamenilor, incurajeaza sa dezvolte tehnologii suplimentare utile
Pentru satul Kankoi din Pakistan
Kyocera a donat un sistem solar de 6KW in iunie 1983. Utilitatea multipla a energiei electrice ( iluminat interior, plafon, ventilatoare, lumini de strada,etc) a dezvoltat economia satului, aducand prosperitate oamenilor.
Sisteme independente
Pentru educarea copiilor in mod eficient, scolile necesita o iluminare adecvata,spitalele se bazeaza pe o serie de surse de putere si bineinteles, la domiciliu energia electrica este o necesitate. Un motiv in plus pentru Kyocera de a dezvolta tehnologia solara.
Pentru Gansu, provincie din China
Kyocera a donat un system solar de 10KW satului Yuanzi din Provincia Gansu , China. Mii de oameni au participat la ceremonia de deschidere a acestui sistem care prevede iluminatul caselor.
Promisiune catre toti copiii


Devenind o natiune avansata prin tehnologie solara
La a 3-a Conferinta Mondiala privind Energia Fotovoltaica de Conversie care a avut loc in mai,2003,a devenit clar ca lumea se uita spre Japonia pentru a oferi tehnologie de varf in domeniul energiei solare. Credem ca Japonia ar putea deveni cea mai dezvoltata natiune privind inovatia tehnologica, adoptarea energiei solare si nivelul de constientizare. Japonia a devenit o tara care merita respectul si increderea comunitatilor internationale privind tehnologia solara ( si nu numai,) tara care isi foloseste cunostintele tehnologice pentru abordarea problemelor globale de mediu.

O reducere de 6% a gazelor cu efect de sera
Protocolul de la Kyoto a fost adoptat in 1997, la a 3-a sesiune a Conferintei partilor la Conventia-cadru a Natiunilor Unite privind schimbarile climatice (COP3). In acel moment, Japonia s-a angajat sa reduca gazele cu efect de sera cu 6%, cifre valabile pentru acei ani. Institutul de Energie a stabilit o noua deviza pana in 2010, o mare parte din aceasta sarcina ii revine Kyocerei.

Deserturile-vaste domenii energetice
Energia electrica produsa prin modulele solare se utilizeaza pentru electroliza apei.Astfel se produce hidrogenul care va fi o noua sursa posibila a viitorului. Aceasta energie poate fi folosita oriunde in lume. Astfel, deserturile pot devenii vaste domenii energetice,utilizand sistemele solare pentru exploatarea apelor subterane Cu miniaturizarea acestor sisteme , hidrogenul poate fi produs chiar in tara de origine. Unul din proiectele aflate in lucru acum la Kyocera este combinarea puterii sistemelor solare cu celule de combustibil cu hidrogen ,produsul final fiind "celule de combustibil regenerabile".

Creand o societate careia ii pasa sa aveti
Pentru ca alimentarea cu energie solara sa se raspandeasca, este necesar sa aiba loc o transformare in mentalitatea societatii. Aceasta implica o schimbare in productia de larg consum care distruge mediul la nivel global, la o acceptare ca avem suficiente bunuri materiale de a trai in armonie cu natura. Tarile dezvoltate trebuie sa preia initiativa în abrogarea consumului masiv si prioritatea trebuie sa fie “economisirea” mediului, chiar daca aceasta înseamna a face mici sacrificii. Oamenii vor constietiza apoi beneficiile si nevoia utilizarii energiei solare, ceea ce va duce la noi dezvoltari spectaculoase a celulele solare.

Energia solara este nelimitata. Ar trebui sa folosim acest dar
Valoarea subterana a rezervelor de petrol, care exista in exploatare pe planeta, va mai dura 40 de ani, 60 de ani pentru gazele naturale.Chiar daca noi depozite de petrol si gaze naturale sunt descoperite în viitor, problema încalzirii globale, a emisiilor de dioxid de carbon se va înrautati. Puterea solara, pe de alta parte, este o sursa nelimitata de energie, curata si o modalitate de a produce electricitate. Kyocera are centre de afaceri in întreaga lume, prin care încurajeaza raspândirea sistemelor solare pentru a ajuta la rezolvarea problemei de încalzire globala.
Tehnologia turnarii
Utilizand diferite tehnici de turnare la formarea siliciului policristalin, Kyocera a dezvoltat tehnologia turnarii.Timpul,banii, munca investiti in cercetari si dezvoltari, si-au aratat roadele pentru ca datorita lor acum exista o mai mare productivitate, rata de conversie este mai mare, si costurile sunt mult mai mici decat metoda EFG.
Siliciu                    Cub                    Taiere                     Strat Wafer           Celula solara
Primii din lume, utilizand tehnologia turnarii
Folosind echipamente de turnare a propriei echipe de design, Kyocera a inceput productia in masa a celulelor solare policristaline în 1986. Aceste produse mainstream sunt acum în întreaga lume.
Inventii noi care functioneaza cu celule fotovoltaice
Pentru a gasi noi aplicatii pentru celule solare ,Kyocera a facut mari eforturi in cercetari si dezvoltari .Asa a dezvoltat tehnologii noi, unice,care functioneaza cu celule fotovoltaice.
         Lanterna solara         Incarcator solar pt       Sensor Bird     Masinuta cu celule
                              Sony Walkman                                       solare
Tehnologia avansata
Impartind o idee nobila in beneficiul umanitatii
Viata fara energia electrica a devenit de neinchipuit atat economic, cat si social.Generarea energiei solare permite oricui sa beneficieze de aceasta energie vitala, in ideea de a salva Pamantul. Pentru asigurarea raspandirii energiei solare fotovoltaice, Kyocera a dezvoltat produse practice si doreste sa continue explorarea de noi tehnologii si aplicatii.
Celula solara albastra cu mai multa captare
•Celulele albastre capteaza mai multa energie
În scopul de a îmbunatati eficienta energetica si pentru a reduce pierderea de reflectie, Kyocera a folosit plasma si reactiv de gaze în microgravura pentru a crea pe suprafata celulelor solare.Blue. un nivel de rugozitate.,De aici culoarea albastra inchisa, o culoare placuta. care arata sofisticat pe suprafata de pe acoperis
•SAMURAI merge la vanzare
În iunie 2003, Kyocera a lansat Samurai, un sistem de energie solara pentru “Rooftop”, instalarea pe casele existente. O combinatie din doua straturi subtiri de profil, compacte si usoare. Samurai combina înalta performanta cu designul elegant.a celulelor solare aplicate ca un al doilea plafon, pentru a maximaliza puterea de iesire, care depinde de forma si suprafata din fiecare zona.
•Prima turnare in serie
Producerea celulelor solare policristaline din siliciu folosind tehnica de turnare dezvoltat de Kyocera, sunt acum aplicate în întreaga lume. Kyocera continua sa fie lider in noutatile tehnologice, oferind un flux continu de produse excelente de care beneficiaza atât oamenii cat si mediul.
Public si Industrial
Exemple de instalari
Rezidentiale
Exemple de instalari